• Hai ik ben stagaire Cissie Schellings

 • In de komende periode kun je me regelmatig in het weekend en op maandag tegenkomen bij de katten in het pension. Omdat ik mijn Vakdiploma Houders van dieren, honden en katten  ga afronden, loop ik mijn stagein een prachtig kattenpension bij de fijnste dieren die ik liefst de hele dag om me heen heb. 

  Ik ben 53 jaar. Heb een man, een dochter en wij leven samen met onze 5 katten Cobus, Gijs , Wini, Knor en Eoor. Naast de stage werk ik 32 uur  per week als adviseur informatiemanagment bij woningcorporatie Casade.  In de voorgaande jaren heb ik als pleeggezin voor het dierentehuis Den Bosch tientallen kittens opgevangen. Je kunt wel zeggen dat katten een groot deel van mijn leven zijn.

  Mijn hele leven heb ik katten in huis gehad, of liever gezegd.... hebben ze mij in huis gehad. Maar sinds 2011 ben ik me echt gaan verdiepen in hun leven en welzijn.

  In 2011 kreeg ik via het dierentehuis mijn eerste zwangere poes, Fiebie. Ze kreeg met de leeftijd van 10 maanden 6 mooie kittens, waarvan ik er drie heb geadopteerd. Dat zijn Wini, Knor en Eoor. Ze hebben een goede start gehad in het leven. Maar ik heb heel veel kittens opgevangen met een hele slechte start. Gevonden langs de snelweg, of in het bos. Ziek en ondervoed.

  Ik wilde weten hoe ik hun leven zo leefbaar mogelijk kon maken, vooral voor de toekomst. Naast de kittens met een slechte start, heb ik mijn eigen katers Cobus en Gijs als bronnen van zorg . Ze zijn een klasse apart. Met hun 18 jaar zijn ze echte supersenioren. En dat gaat gepaard met hun eigen seniorenklachten.

  Wat kon ik doen om hun leven zo pijnloos mogelijk te maken? Ik ben er dus via problemen achtergekomen dat ik eigenlijk heel weinig van katten en hun leven wist. Daarom heb ik bij het kattengedrag adviesbureau een aantal trainingen gevolgd over kattengedrag en kattenwelzijn. Om vanaf dat moment te kiezen voor een nieuwe richting in mijn leven.

  Met deze stage en mijn opleiding hoop ik in de toekomst mijn bijdrage te kunnen leveren aan mensenwelzijn in relatie met kattenwelzijn: Iedere kat gelukkig in een (t)huis met gelukkige mensen.

  Wil je nog wat meer van me weten of foto's zien van Cobus, Gijs, Wini Eoor en Knor en van de kittens zoek dan naar ww.facebook.com/pleegpoes.

  Tot binnenkort op de Kattenburg met jullie lieve poezen .
  Groeten Cissie en knuffels van de poezen.


  Groeten,
  Cissie